HR

EN

IT

O NAMA

GALERIJE

PROGRAM

SMJEŠTAJ

LOKACIJA

KONTAKT

PRESS

GLAZBA

BENDOVI

Twist and Shout

(Italija)

Tisuće posjetitelja svakog vikenda dolazi na njihov program iz cijele Italije. Njihov DJ set je čista zabava. Sada po prvi puta dolaze u prekrasni Rovinj odraditi samo jedan show!

Prvi puta izvan Italije, nakon senzacionalne rasprodaje karata u najvažnijim gradovima Italije, dolaze u Hrvatsku na događaj koji će promijeniti ples ljudi u cijeloj zemlji!

Savjet je: obucite najbolje odijelo, ispolirajte cipele, povedite partnera pod ruku i dođite uživati na najeksplozivniji show koji ste ikad vidjeli!

Sugar Daddy & Cereal Killers

(Italija)

Sugar Daddy & Cereal Killers su osnovani u Italiji 2009.g. i danas su jedan od najaktivnijih projekata talijanske vintage scene.

Vraćaju u život glazbu i slikovite aspekte američke prohibicijske ere. Bend izvodi glazbu 40ih i 50ih, rhythm’n’blues s kombinacijom swinga i rock’n’rolla. U 2014.g. bend je snimio svoj prvi album pod nazivom “Easy Tiger!”. Od 2009.g. do danas imali su preko 200 gaža te su sudjelovali na nekima od najvažnijih vintage festivala.

Polecats

(Velika Britanija)

Jedan od kultnih rockabilly bendova, koji su uz Stray Cats-e bili predvodnici rockabilly revivala početkom 80-tih godina. Svojim su djelovanjem dotakli mainstream glazbene ljestvice, sa obradama hitova David Bowieija i T-Rexa. Polecats i dan danas privlače rockabilly zaljubljenike širom svijeta. Njihov gitarist, Mike Boz Boorer, poznat je kao i gitarist, muzički producent i koautor hitova Morriseya, a neki od hitova bili su i u američkim televizijskim serijama.

Trio Valore

(Velika Britanija)

Trio Valore je britanski trojcu koji se na vrlo autentičan način poziva na glazbu sredine šezdesetih godina. Kombinacija dinamičnog beata i jazza, podsjeća na najveće uspjehe Ramseyja Lewisa koji su uspješno napadali top ljestvice u vrijeme najveće beatlemanije. Danas to zovemo “mod jazz”, a posebnu težinu nastupu ove grupe daje pedigre njihovih članova, koji su surađivali s velikanima popularne glazbe: STEVE WHITE - Style Council, Dr. John, Ian Dury... DAMON MICHELLA - Paul McCartney, Amy Winehouse, Jimmy Page, The Who... i SEMUS BEAGHEN - Iggy Pop, Morrissey, Paul Weller, Supergrass,Madness...

Ray Collins Hot Club

Riječ je o sjajnom njemačkom bandu koji je stvorio svoj stil miješajući stilove 40-ih i 50-ih godina - swinga, jivea, jump bluesa pa i rock’n’ rolla, dovodeći to do savršenstva. RayCollins Hot Club nisu samo gaybena već su i prava klpska atrakcija pa su se takovrlo često znali pojavljivati u poznatim njemačkim filmovima. Ovo je njihov prvi nastup u Hrvatskoj.

Excitments

Sjajan sedmeročlani R&B i soul band iz Barcelone koji je predvođen pjevačicom koja neodoljivo podsjeća na TInu Turner. Ovaj band doista nudi pravo glazbeno uzbuđenje! U samo tri godine postojanja, nastupali su  na najuglednijim europskim festivalima. Glavne glazbene vodilje su im, naravno Ike and Tina Turner, Etta James i James Brown.

Good Fellas

Dobri momci poznati kao i gangsteri swinga ili kraljevi rockin’ swinga. Odjeveni u old fashion odijela, strogo talijanskih krojeva, ulaštenih cipela, ovaj sedmeročlani bend dolazi nam iz zemlje pizza i mandolina. Ovaj bend istinski swinga od Just a Gigolo, Tu vuo fa L’Americano pa sve do Tickle Toe-a! Miješajući talijansko američke i afro ritmove, prateći melodije divova swing ere pa sve do Phillz houserocka i teksaškog bluesa, garantiraju pravi spektakl!

Montefiori Cocktail

(Italija)

Legendarna braća Kikko i Kekko kultni su easy-listenig duo koji predvodi grupu Montefiori Cocktail. Riječ je o bandu koji na jedan suvremen način evocira uspomene na 60-te godine prošlog stoljeća, na glazbu koju su komponirali Ennio Morricone, Burt Bacharach, Antonio Carlos Jobim..., a sve to čine na duhovit i sebi svojstven način. Njihova glazba korištena kako na filmu tako i na televiziji, u seriji”Seks i grad”!

Gelato Sisters

(Hrvatska)

Riječ je o novom atraktivnom ženskom triju koji neodoljivo podsjeća na legendarnu grupu ženskih vokala  - Andrews Sisters. U svom dinamičnom nastupu izvode standarde 40-ih i 50-ih godina poput In the Mood, Mr. Sandman, Lollipop...

Billie and the Kids

(Hrvatska)

Hrvatski rhythm and blues band koji svoj zvuk aszniva na ostavštini crnačke glazbe kasnih 40-ih i ranih 50-ih godina, na izričaju izvođačica i izvođača kao što su bile i bili Etta James i Ray Charles. Osmeročlani band predvođen pjevačicom Billie svojim autentičnim pristupom uvjerljivo nas vraća u Memphis, New York i Chicago tijekom zlatnih godina američke povijesti.

Swingers

(Hrvatska)

Deveteročlani band koji se predstavlja kao pravi Las Vegas Show! Kvalitetna mješavina glazbe kakvu smo mogli slušati na Vegas pozornicama; od swinga (Dean Martin, Frank Sinatra), jivea (Louis Prima, Louis Jordan), rock and rolla i twista (Jerry Lee Lewis, Elvis), pa sve do mamba i calypsa. Hrvatskoj publici su poznati i kao vjerni čuvari domaće glazbene baštine, a za to djelovanje (album “Samo jednom se ljubi”) nagrađeni su i diskografskom nagradom Porin.

B and the Bops

(Hrvatska)

Band koji svoj glazbeni izričaj bazira na rockabillyju i rock and rollu 50-ih godina. Ovaj dinamični kvartet predvodi Mr. B, koji se svjetskoj rockabilly sceni predstavio kao predvodnik kultne grupe "Mad Men".

Benny and the Cats

(Italija)

Relativno novi band, nastao 2012. Osvježili su retro scenu sa svojim unikatnim izričajem, osvrčući se instrumentalno na R&B, rani rock and roll i plesni zvuk ranih šezdesetiih, pokrivši na sebi svojstven način neke pomalo zapostavljene segmente dragog nam razdoblja. Osim u rodnoj Italiji, česti su i rado viđeni gosti u Francuskoj.

Johnny and his Rockin' Tunes

(Hrvatska)

Zagrebački četveročlani band koji se specijalizirao za izvođenje klasičnog i popularnog repertoara pedesetih godina.

Uspješno i šarmatno izvode podjednako rockabilly, rock and roll i R&B, a na njihovom repertoaru se nalaze heroji poput Billa Haleyja, Elvisa, Jerry Lee Lewisa, Little Richarda...

VIS Limunada

(Srbija)

VIS Limunada plovi kroz period kasnih pedesetih i ranih šezdesetih godina 20. stoljeća. Nastupima oživljava atmosferu europskih festivala i rivijera, ovjekovjećenu filmovima poput La Dolce Vita, Bonjour Tistesse i Ljubav i moda. Uzbuđenje šlager, rane rock i beat muzike prožima melodramatičnost tuluma za mlade. Kombiniranjem žanrova i pjevanjem na raznim jezicima svoje glazbeno opredjeljenje naziva Stari val.

Dolce Vita 2014. ponosno najavljuje nove izvođače koji će ove godine rasplesati i protresti Rovinj u ritmovima 50-tih i 60-tih godina, a uz fenomenalne bendove, atmosferu na festivalu će dodatno zagrijati i Dolce Vita DJ-evi!

(Njemačka)

(Španjolska)

(Italija)

DOLCE VITA DJ'S

DJ Tomo Ricov

(Hrvatska)

Pionir vintage scene u Hrvatskoj. Organizirao prvi rock'n'roll party sredinom osamdesetih u Zagrebu. Uređivao i vodio mnogobrojene retro radijske emisije, te klupske programe od legendarnog Blue Monna u Kulušiću do Pepermint Twista u Pepermintu. Osnivač Dolce Vita festivala.

DJ Robert Mareković

(Hrvatska)

Najpoznatiji je po svojim radijskim emisijama na Drugom programu nacionalnog radija, "Povratak u budućnost" i "Dolcevita". Kao DJ afirmirao se na legendarnom programu "Blue Moon", a tijekom godina najčešće je vrtio ploče u Zagrebu i Münchenu. Također je domaćin recentnog programa "Pepermint twist" u klubu Pepermint, u srcu Zagreba.Repertoar mu se proteže od pedesetih godina, rockabilly, R&B, preko twista do beat vala šezdesetih godina.

DJ Pierre

(Njemačka)

Cure pazite se!!! Vatreni stroll, divlji rhythm'n'blues i jive od kojeg klecaju koljena učinit će da svakoj ženi srce brže titra. Kada DJ Pierre La Qua vrti vinile, plesni podij se žari. Već više od 20 godina svojim odabirom rhythm'n'bluesa, divljeg rockabillyja, odličnog zapadnjačkog swinga i jivea 40ih i 50ih te nekim od nezaboravnih soul melodija razvaljuje plesni podij. Kada vidi rasplesan podij, možete biti sigurni da je za pultom DJ Pierre!

Martin13

(Slovenija)

Rođen je '77. , u godini kada je umro Elvis, a punk eksplodirao. Svoj je život posvetio glazbi, a rock'n'roll ploče počeo je manično kupovati već u mladosti. Specijaliziran za rockabilly, swing i rock'n'roll, svoj DJ debi imao je prije gotovo 10 godina na Gromki, Metelkova Ljubljana u Sloveniji. Od tada je odgovoran za swing ludilo u Ljubljani, a do danas je bio DJ na više od 500 plesnjaka u Sloveniji, Norveškoj, Austriji i Hrvatskoj. On je jedan od rezident DJa u slavnom slovenskom rock klubu Orto Bar gdje je svakog tjedna, uz svoje prijatelje, domaćin tuluma Rock'n'Roll Saturday Nights. Ako ne DJira onda promovira rockabilly glazbu, knjige i bendove. Njegova izdavačka kuća Street13 izdaje albume bendova kao što su EightBomb i The Bananas.

Gogo

(Hrvatska)

DJ Gogo pušta sve vrste glazbe '50ih i ranih '60ih (r'n'r, rockabilly, country, soul, r'n'b). Za sada glazbu pušta samo s CD-a uz poneku kombinaciju s vinilima. Glazbu pušta na raznim rockabilly i rock'n'roll tulumima u regiji (Hrvatska, Srbija, Slovenija, Italija, Švicarska...). Prošle godine je svirao na Big Rhythm Rumble festivalu u Njemačkoj, a svake godine pušta na Tear It Up festivalu u Hrvatskoj.

DJ Bronco

(Hrvatska)

Započeo je sa DJiranjem u nježnoj dobi od 16 godina u zagrebačkim klubovima te je već godinu kasnije dobio vlastitu radio emisiju. U svom rodnom gradu započeo je mnoge klupske večeri, a glazbu je puštao u Sloveniji, Italiji, Mađarskoj, Srbiji, Austriji, Češkoj i mnogim drugim zemljama šireći rock'n'roll gospel. Ovaj strastveni kolekcionar ploča, ljubitelj glazbe i sveprisutna party životinja natjerat će vas da skačete, jiveate, strollate i vrtite guzama na najrokerskije melodije kada on vrti vinile. Preeeacchh!!!

DJ Lucky

(Italija)

Riječ je o talijanskom žongleru ploča, koji se prvobitno afirmirao kao glazbenik, prvenstveno kao osnivač danas svjetski priznate atrakcije "Good Fellas". Lucky Luciano je kroz svoje pjevanje iskazao afintete prema swing standardima Franka Sinatre, Deana Martina, Louis Prime, no, kroz svoje DJ djelovanje nadogradio je repertoar koji koketira s originalnim R&B- om, jIve-om, jump bluesom te pionirskim rock and roll - om.

DJ Henry

(Italija)

Radi na radijskom programu već od 1979.

Sredinom devedesetih vodio je Shout! na Radio Popolareu, zajedno s Gianni Del Savijom, poznatim novinarom crnačke glazbe. Odsvirao je DJ setove u većini važnih klubova u Italiji. Često ga pozivaju iz inozemstva da pušta svoju selekciju šezdesetih I pedesetih (London, Madrid, Barcelona, Valladolid, León, Atena, Larissa, Thessaloniki, Berlin, Frankfurt, Monaco, Munchen, Nica, Zurich, Winterthur, Pula, Gothenburg).